Jotain uutta, jotain vanhaa

 

Syksy on käynnistynyt tieteellisissä merkeissä Gunnar af Hällströmin kansainvälisellä Lex credendi-seminaarilla ja syyskuun puolivälissä starttaa taas tuttuun tapaan instituutin oma Antiikin johdantokurssi. Lukuvuosi on tuonut mukanaan myös uutta henkilökuntaa: elokuussa instituutin lehtorina aloitti FT Ria Berg ja minä istun nyt Johannan työpöydän ääressä hänen valmistautuessa vastaanottamaan uutta perheenjäsentä.

Ensimmäiset työpäivät Lantessa ovat olleet totuttautumista uusin tehtäviin ja tähän huikaisevaan maisemaan, johon ei kai koskaan totu. Reilu vuosi sitten päättynyt harjoittelujakso on onneksi vielä osittain mielessä, mutta lupaan oppia joka päivä jotain uutta, vähintään nimeämään uuden kirkontornin horisontista…

Johdantokurssin lisäksi syksyn ohjelmassa on luvassa useita seminaareja, joista ensimmäinen on syyskuun lopussa pidettävä Italiassa toimivien suomen kielen opettajien seminaari, joka järjestetään yhteistyössä Suomen Rooman suurlähetystön, opetus- ja kulttuuriministeriön sekä CIMO:n kanssa. Seminaaria seuraa välittömästi toinen seminaari, Pauli Kettusen johtama Key Concepts of Welfare State. Lokakuussa Villa Lantessa kokoontuu myös Linacre Societyn seminaari.

Yleisötapahtumia syksylle on luvassa ainakin lokakuun 10. päivä, jolloin Dr. Rita Randolfi luennoi Lante-suvun  taidekokoelmista. 14. marraskuuta Napolin arkeologisen museon johtaja Valeria Sampaolo pitää esitelmän italialaisista ja saksalaisista Pompeji-piirustuksista 1700- ja 1800-luvuilla. Molemmat tilaisuudet järjestetään yhteistyössä Amici di Villa Lante al Gianicolo –yhdistyksen kanssa. Marraskuussa instituutti tarjoaa tilat myös Jyväskylän yliopiston ja Åbo Akademin yhteistyönä toteuttamalle keskiaika-kurssille.

Musiikki soi tänäkin syksynä Villa Lantessa: L’orecchio di Giano-sarjan ensimmäinen konsertti on 13. syyskuuta ja silloin kuulemme ainakin C.Ph.E. Bachia, Franz Joseph Haydnia, Frantisek Bendaa ja Malcolm Arnoldia huilulla ja cembalolla. Konserttisarja saa jatkoa 12. ja 23. lokakuuta sekä 6. ja 20. marraskuuta ja luvassa on niin uutta kuin vanhempaakin musiikkia. 12. joulukuuta on suunnitteilla Suomi 95 vuotta-juhlakonsertti, jossa kuullaan sellisti Jussi Makkosta ja hänen pianistiaan. Yleisötapahtumia päivitämme myös Facebook-sivuille aina tapahtumien lähestyessä.

Toivotan kaikille inspiroivaa syksyä vielä lähes kesäisestä Roomasta!

Linda Jokela

Instituutin toimistosihteeri (amanuenssin äitiysloman sijainen)

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: